Page 96 - COMU-DERGI11
P. 96

YEMEK

İşte Çanakkale Yemekleri

Eğer Çanakkale iline yolunuz düşüyorsa ve                                           İşte Çanakkale Yemekleri
     Çanakkale’de ne yenir diye merak ediyorsanız işte
size Çanakkale’nin meşhur yemekleri. Çanakkale ilinin                Ülkemiz bildiğiniz gibi yemekleri ile ünlü bir ülkedir.
yöresel yemeklerine göz atın ve Çanakkale’ye gidince             Anadolu mutfağı denince bile insanın iştahı kabarmakta.
bu yemeklerin tadına bakmadan dönmeyin. İşte                     Güzide ülkemizin güzide şehirlerinden Çanakkale’de
Çanakkale ilinin yemeden dönülmemesi yemekleri…                  de birbirinden güzel yöresel yemekler var. Çorbasından
                                                                 etli yemeğine, sebzeli yekeğinden hamur işine kadar
  •	 Çanakkale Yöresel Çorbaları                                 Çanakkale’ye özgü birçok yöresel yemek bulunmakta.

  •	 Çanakkale Yöresel Ana Yemekleri                             Çanakkale Yöresel Çorbaları
                                                                 Ovmaç Çorbası
  •	 Çanakkale Yöresel Deniz Ürünleri Yemekleri                  Domatesli Tarhana Çorbası
                                                                 Domatesli Tarhana Çorbası - Çanakkale
  •	 Çanakkale Yöresel Salatalar

  •	 Çanakkale Yöresel Tatlıları

  Ovmaç Çorbası                                                  Yumurta Helvasışrreaişknro1eealhkrkbmeleapipankrMisşdsldeHiiıaraneybikanklıeirztz.iibsaeaıKmirtlrmkaiilaryaaatsyeıolipnlaznalrleıeisşagşzmatrde.ıı::nktıeğiY2tırlzaıieu)nanmr,mdivzmsieueeoktryitnkztatyıraisiraunhıdHkmyiaasaeaz)tutlı,ğevrertrılatşsıo(ysategzeıo,nöişurkiçzzeuaninkzktüı(e.azlv2arereşar(arıinrdnndıeic)eeğavkti1ymeayatdisuazkautmalmrı(dutgkaaaraörlttzşzakleıığankmıraıınteşrotaleızr--ı)

      Malzemeler: 1 adet küçük boy soğan, 2 çorba kaşığı
  ayçiçek yağı, 1 çay kaşığı biber salçası (eğer yoksa kırmızı
  pul biberde olabilir), 1 su bardağı un, yarım bardak ve
  bir buçuk litre ayrı ayrı su, 1 tatlı kaşığı tuz şeklindeki
  malzemelerimizin olması gerekiyor.

       Hazırlanışı: Öncelikle soğanımızı küp şeklide doğ-
  rayıp ayırdığımız 2 çorba kaşığı sıvı yağımız ile pembele-
  şinceye kadar ateşte bırakıyoruz. Ardında salçamızı ekleyip
  karıştırıyoruz. Daha sonra üzerine ayrı olarak koyduğumuz
  bir buçuk litre suyu ekliyoruz ve kaynamasını bekliyoruz. Bu
  malzemelerimiz ateşte kaynamaya dursun biz öbür yandan
  un ile ayrı olarak koyduğumuz yarım bardak suyu ekliyoruz
  ve unu toz halinden kurtulana kadar karıştırıyoruz. Daha
  sonra ocaktaki malzemelerimiz kaynamaya başlayınca bu
  karıştırarak ıslattığımız unu az az kaynayan tencerenin içine
  ekliyoruz. Bütün unu döktükten sonra tenceremizi karıştı-
  rıyoruz ve ortalama 15 dakika pişen çorbayı ocaktan indiri-
  yoruz. Çorbamız servise hazır.

94 ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ
   91   92   93   94   95   96   97   98   99   100