Sağlık Bilimleri Fakültesi

Hakkında

Sağlık Yüksekokulu; sürekli gelişime açık, yaşam boyu öğrenme ilkesini benimsemiş ve toplum sağlığının ve niteliğinin iyileştirilmesinde liderlik rolü üstlenerek mesleğinde profesyonelleşecek sağlık uzmanları yetiştirmektir.

Yüksekokul mezunları birçok farklı alanda iş bulabilmekte özellikle Hemşirelik ve Ebelik Mezunları daha mezun olmadan, mezuniyet öncesinde yapılan kariyer günleriyle özel hastaneler tarafından çalışmak üzere davet edilmekte ve tercih edilmektedir. Sağlık Yüksekokulu toplum temelli hizmete önem veren, üniversite ve toplum işbirliğini önemseyen, kurumlar arası işbirliği ve paydaşlara değer, güncel yaklaşım ve gelişmelerin farkında olan mezunlar yetiştirmektedir. Akademik çalışanların her geçen gün artan nicelik ve niteliği ile öğrencilerin eğitimleri çeşitlendirilmekte, öğrenci merkezli bir eğitim sistemine odaklı bir yaklaşım hedeflenmektedir.

Yüksekokul bünyesinde sorumluluğunu öğretim elemanlarının yürüttüğü öğrenci toplulukları (Arama Kurtarma ve Doğa Sporları, Afet Eğitim Topluluğu, ve İlk Nefes Topluluğu) bulunmakta ve bu topluluklarda öğrencilerimiz görev alarak kendilerini hem mesleki hem de sosyal açıdan geliştirmektedirler. Her yıl çok sayıda bilimsel ve sosyal etkinlikler planlanmakta ve öğrenciler bu etkinliklerde görev almaktadırlar. Öğrenciler her yıl açılan onlarca seçmeli ders arasından istediklerini seçebilmekte bu konuda mağduriyet yaşamamaktadırlar. Seçmeli derslerde güncel sorunlar ve yaklaşımlarına odaklanılmakta öğrencilere yaşam boyu öğrenme ve çağımızın sorunlarına duyarlı yaklaşım oluşturulmaktadır. 

 

Misyon

Yüksekokulumuzun amacı, mesleğine gönülden bağlı, mesleğini ve insanlara yardım etmeyi seven; ''her insanın eşit, kaliteli sağlık hizmeti alma ve yaşam hakkı vardır'' felsefesini özümsemiş, sürekli gelişime açık, yaşam boyu öğrenme ilkesini benimsemiş ve toplum sağlığının ve niteliğinin iyileştirilmesinde liderlik rolü üstlenerek mesleğinde profesyonelleşecek sağlık uzmanları yetiştirmektir.


Vizyon

Ulusal ve uluslararası bilim dünyasıyla bağlarını geliştiren, kurumsal kimliği ve kültürü güçlü, nitelikli bir eğitim kurumu olmaktır.

 

Eğitim ve Araştırma Alp Yapısı İçin Kullanılan Fiziki ve Sosyal İmkânlar

Kampüsün doğayla birleştiği en güzel noktada bulunan Yüksekokul, bünyesinde Hemşirelik, Ebelik ve Acil Yardım ve Afet Bölümü olmak üzere üç bölüm bulunmaktadır. Hemşirelik bölümünde 3 Doçent, 3 Yardımcı Doçent, 6 Öğretim Görevlisi ve 6 Araştırma Görevlisi; Ebelik bölümünde 2 Yardımcı Doçent, 2 Öğretim Görevlisi, 3 Araştırma Görevlisi; Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümünde ise 3 Yardımcı Doçent, 1 Öğretim Görevlisi ve 4 Araştırma Görevlisi ile eğitim verilmekte olup toplamda 33 akademik personel görev yapmaktadır.

Yüksekokulda, 120 kişilik 2 sınıf, 80 kişilik 6 sınıf ve 40 kişilik 1 sınıf bulunmaktadır. Ayrıca 40 kişilik 1 adet anatomi laboratuvarı, 1 adet mesleki beceri odası ve 150 kişilik bir konferans salonu bulunmaktadır. Öğrenciler kampüs içerisinde bulunan ve 7/24 hizmet veren merkez kütüphaneden yararlanabilmektedirler.

Gereksinimi olan öğrenciler Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Kültür Spor Dairesi Başkanlığının organizasyonu ile sağlanan burs (yemek yardımı, kısmi zamanlı iş ve diğer sosyal kurumlardan burs sağlanması gibi) olanaklarından, Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlardan veya özel yurt veya pansiyonlardan yararlanabilmektedirler. Öğrencilerimize ÖSEM (Öğrenci Sosyal Etkinlik Merkezi), Ardes ve okulumuz kantininde yemekhane hizmetleri verilmektedir.

Okulumuz Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Terzioğlu Yerleşkesi’nde bulunmaktadır. Okulumuza ulaşım şehir içi otobüsler ve kampüs girişinden kalkan ücretsiz ring servisi  ile kolayca sağlanmaktadır.

 

Bölümler:

Hemşirelik Bölümü

Ebelik Bölümü

AYAY Bölümü

 

İletişim:

E-posta : saglikbf@comu.edu.tr
Telefon : 0(286) 218 13 97
Faks : 0(286) 218 13 79
Adres : Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Terzioğlu Kampüsü Sağlık Bilimleri Fakültesi Merkez /Çanakkale

42.395

Öğrenci

102.518

Mezun

1.827

Akademik P.

358

Program

46

Akademik B.

32

Araştırma M.