İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi

Hakkında

Misyonumuz

Bilim dünyasına saygılı, çağdaş ve sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda, ulusal/uluslararası ölçekte ürettiği projelerle topluma katkı sağlayan bir fakülte olmak,

Vizyonumuz

Gelişime açık, girişimci ve ekip çalışmasına yatkın yaklaşımıyla sanatsal, kültürel ve sportif alanlardaki etkinlikleriyle bölgesel ve ulusal ölçekte ilerlemeye katkıda bulunan bir fakülte olmak.

Tarihçemiz: Fakültemiz, 1993-1994 Öğretim yılında tek bölümle (Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü) Öğretime başlayan Fen-Edebiyat Fakültesi’nden 26 Temmuz 2022 tarihli ve 5868 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan karar ile ayrılmıştır. İlgili karar ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi kapatılarak yerine İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ile Fen Fakültesi kurulmuştur.

Fakültemizde, Arkeoloji, Batı Dilleri ve Edebiyatları, Coğrafya, Doğu Dilleri ve Edebiyatları, Felsefe, Psikoloji, Sanat Tarihi, Sosyoloji, Tarih ve Türk Dili ve Edebiyatı Bölümleri ile 10 program bulunmaktadır. Fakültemizde 10 örgün, 3 ikinci öğretim olmak üzere 13 ayrı programda öğretim verilmektedir.

Fakültemizde Çift Dal ve Yan Dal uygulaması 2008 yılından bu yana öğrencilere birden fazla programdan öğretim alma olanağı tanınmaktadır. Bu arada yurt içi ve yurt dışı değişim programları da mevcuttur.

Fakültemizin Terzioğlu Yerleşkesinde bulunan binasında, 21'i teknik donanıma sahip olmak üzere 41 derslik, 3 bilgisayar laboratuvarı, Coğrafya, Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümlerine ait araştırma ve öğrenci laboratuvarları ile Sanat Tarihi Bölüm kütüphanesi, Türk-Avustralya Kültür Merkezi yer almaktadır.

45.301

Öğrenci

145.004

Mezun

1.985

Akademik P.

420

Program

37

Akademik B.

36

Araştırma M.